Otevírací doba Národní technické knihovny se prodlužuje do 2.00

Učit se pozdě do noci mohou studenti v celém třetím podlaží

V reakci na nejčastější přání zákazníků - mít otevřeno co nejdéle do noci - Národní technická knihovna upravuje provoz. Od pondělí 13. října mohou zákazníci ve všední dny studovat ve třetím podlaží až do dvou hodin po půlnoci. Provoz ve zbývajících pěti patrech končí v deset večer. Vedle komfortního sezení a klidu na práci mohou zákazníci i v noci využít tiskové a kopírovací služby, automat s jídlem a pitím a samozřejmě wi-fi.

„Dosud platilo, že úderem desáté večer se knihovna zavřela. Kdo chtěl pokračovat v učení, mohl využít Noční studovnu v přízemí. Kapacita studovny ale nestačila a zájemci často odcházeli s nepořízenou. Situaci jsme se rozhodli řešit. Věříme, že noční provoz ve 3. NP usnadní hlavně studentům přípravu na zkoušky,“ říká Sasha Skenderija, vedoucí odboru pro uživatelskou podporu NTK.

Ve všední dny, kdy je otevřeno od 8.00, je možné registrovat nové zákazníky nebo vyzvednout objednanou publikaci ze skladu do 20.00. V sobotu je knihovna otevřená od 10.00 do 17.00, v neděli je zavřeno. Noční studovna je k dispozici vždy, když je zavřená knihovna, a to včetně soboty a neděle.

Národní technická knihovna s Noční studovnou je jedinou veřejnou knihovnou v Praze s nonstop provozem.

Kontakt pro média

Milan Šindelář
milan.sindelar@techlib.cz
232 002 556

Důležité odkazy

Editor: Martin Novák Poslední změna: 23.10. 2018 10:10