Tiskové zprávy

 

Ředitel NTK obdržel Cenu rektora za mimořádný přínos a podporu VŠCHT v Praze

Praha 30. června 2023 Na slavnostním aktu, který se uskutečnil ve středu 28. června 2023 v Betlémské kapli, předal cenu Ing. Martinu Svobodovi rektor VŠCHT prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka. Významným milníkem obou institucí se stal rok 2013, v němž došlo k integraci ústřední knihovny VŠCHT s NTK, aby VŠCHT získala moderní prostory spolu s využitím špičkových knihovních služeb NTK.

Celá zpráva v pdf

NTK založila dvě nová národní centra, která mohou pomoci českým vědcům s byrokracií

Praha 2. června 2023 Nově vzniklá Národní centra ORCID a DOI pomohou českým vědcům a vědkyním za použití perzistentních identifikátorů s byrokracií a podpoří efektivitu procesů uvnitř výzkumných organizací.

Celá zpráva v pdf

NTK v Praze a Slovenské Centrum vědecko-technických informací stvrdili spolupráci podpisem memoranda

Praha 2. června 2023 Ve čtvrtek 1. června 2023 došlo v Národní technické knihovně (NTK) v úvodu National EOSC Tripartite Event and Czech Open Science Day ke slavnostnímu podepsání memoranda o prohloubení spolupráce mezi NTK a Centrem vědecko-technických informací Slovenské republiky (CVTI SR). Hlavní body spolupráce se nacházejí ve sdílení dlouholetých zkušeností, hledání možností rozvíjení vlastních služeb s využitím know-how druhé strany a vzájemném informování o výzkumných i vzdělávacích projektech a aktivitách.

Celá zpráva v pdf

Ředitel NTK Martin Svoboda oslavil významné životní jubileum

Praha 15. května 2023 Ředitel Národní technické knihovny (NTK) Martin Svoboda oslavil v pátek 5. května 2023 své 80. narozeniny. K tomuto životnímu jubileu přálo panu řediteli mnoho významných osobností z akademického, výzkumného a vědeckého prostředí.

Celá zpráva v pdf

NTK přistoupila ke zpětvzetí žaloby ohledně fasády

Praha 3. května 2023 Národní technická knihovna (NTK) uspěla ve sporu o vadu uchycení fasády proti zhotoviteli budovy NTK. Zhotovitel pod tlakem žaloby v průběhu sporu dobrovolně odstranil reklamovanou vadu fasády, jejíž odstranění NTK ve sporu požadovala. NTK proto ve věci odstranění vady fasády vzala tuto část žaloby zpět.

Celá zpráva v pdf

NTK navazuje na CzechELib dalším projektem NCIP VaVaI

Praha 12. prosince 2022Projekt CzechELib plynule pokračuje v rámci dalšího projektu realizovaného opět Národní technickou knihovnou. Jeho podpora z Operačního programu OP VVV letos definitivně končí a je plně nahrazena podporou ze státního rozpočtu.

Celá zpráva v pdf

 
 

Archiv tiskových zpráv naleznete v Institucionálním digitálním repozitáři NTK

 

Kontakt pro média

Ing. Martin Novák
martin.novak@techlib.cz
232 002 558
725 973 503

Fotografování a natáčení v NTK

Bc. Michaela Pánková
Podmínky fotografování a natáčení
michaela.pankova@techlib.cz
232 002 507
773 653 826

 

Loga ke stažení

Loga NTK
Editor: Martin Novák Poslední změna: 1.2. 2024 11:02