Vektor Technická

Přeměna Kampusu je i v našich rukách. Už v roce 2018 studenti protestovali proti vzhledu kampusu a jako hlavní nedostatek pojmenovávali nefunkčnost ulice Technické. Od té doby se mnohé změnilo, vzniklo mnoho studií veřejného mínění na základě kterých je vypracována podoba revitalizace Kampusu Dejvice. Ta byla svěřena do rukou ateliéru MCA vedeného uznávanou architektkou Pavlou Melkovou (odkaz dole). Rozhodli jsme se ale, že ulice Technická by měla sloužit studentům a školám už teď, a proto se na tři měsíce tohoto roku promění v experimentální společensko-vědecký prostor našeho kampusu.

Od dubna do června bude v ulici zastaven provoz a objeví se zde bar vedený Dejvickou Klubovnou. Bude zde mnoho míst, kde si odpočinout nebo studovat, kde oslavovat úspěchy s kamarády nebo si vyčistit hlavu od namáhavého učení. Součástí vybavení bude i amfiteátr pro cca 25 lidí s tabulí, kde bude možné pořádat přednášky, prezentace nebo doučování.

Nedělitelnou součástí Vektoru Technická je nabitý program. Každý týden se můžete těšit na koncerty a Dje nebo na popularizační program, takže konečně nebude záhadou co se děje za neprostupnými zdmi budov kampusu. Ale hlavně! Vektor Technická má sloužit studentům. To znamená, že kdykoliv budete mít chuť něco podniknout, ať už je to koncert vaší studentské kapely, přednáška o tom, co dělá vaše laboratoř, skupinové studentské doučování nebo třeba workshop zašívání ponožek, není problém to zařídit. Pomůžeme vám ve všem co bude v našich silách.

Program Vektoru bude postupně odhalován a sledovat ho můžete buď v sekci kalendář na webu Kampusu Dejvice nebo na FB profilu Vektoru Technická nebo na IG profilu Vektoru Technická.

Projekt vznikl pod záštitou institucí Kampusu Dejvice (ČVUT, VŠCHT, ÚOCHB, NTK A KTF), Prahou 6 a Magistrátem Hl.m.P.

duben až červen 2022

Kontakt

Hynek Pátý
hynek.paty@kampusdejvice.cz
 +420773167471

Ursula Sereghy
ursula.sereghy@kampusdejvice.cz
 +420774956226

Editor: Martin Novák Poslední změna: 13.4. 2022 12:04