Online vzdělávání, e-learning

MIT Open Courseware

MIT nabízí zdarma možnost studia online s využitím videozáznamů přednášek a studijních opor pokrývajících široké spektrum oborů - od IT až po humanitní. Vyberte si kurz, který vás zajímá, nebo vyhledávejte informace zadáním klíčových slov do vyhledávacího okna vlevo nahoře.

Harvard Online Courses

Harvard nabízí možnost studia online pomocí studijních opor. Kurzy jsou nabízené zdarma přes platformu edX a pro vstup je nutné se registrovat. Můžete studovat např. použití programu Python ve výzkumu, základy programu R, statistiku, biochemii a nebo rozbor Shakespearova díla.

Videozáznamy přednášek

Stanford, Columbia University nebo Yale sdílejí na svých YouTube kanálech videozáznamy z přednášek týkajících se matematiky, fyziky, strojírenství, statistiky, ekonomie, biomedicíny, chemie, neurovědy nebo lékařství.

Khan Academy v Češtině

Vzdělávací portál od neziskové organizace zajišťující kvalitní výukové materiály zdarma. Můžete si vybrat z kurzů matematiky, nebo přírodních a technických věd. Najdete tu kurzy vhodné pro žáky základních i studenty středních a vysokých škol. Kurzy k tématům, která vás zajímají, vyhledáte prostřednictvím okna nahoře.

Isibalo v Češtině

Portál zaměřující se na matematiku, fyziku a chemii, především pro základní a střední školy, ale materiály zde najdou i studenti škol vysokých.

ClassCentral

Web, který shromažďuje, vyhledává a poskytuje recenze on-line kurzů (například z portálů Coursera a edX.

 

 

 

 

Původní autoři: Skoruša David, Strych Filip

Editor: Klára Witzany Hutková Poslední změna: 18.8. 2023 08:08