UNIVERZUM.ČLOVĚK.INTELIGENCE


Termín výstavy

2. 6. – 10. 7. 2022 

Kde

Parter NTK

 
 


O výstavě:

Tématem výstavy s názvem Univerzum.Člověk.Inteligence, která čerpá z oblasti matematiky, informatiky, přírodovědy a techniky, je špičkový výzkum v Německu. Prezentace s obrázky, filmy, podcasty a interaktivními prvky se zaměřují na velké otázky lidstva.

Na Zemi dnes žije o 60 % méně obratlovců než ještě v roce 1970. Jaké škody vznikají, když je na Zemi méně zvířat a rostlin?

Kdo nese odpovědnost v případě střetu s vozidlem bez řidiče?

Hlavními tématy výstavy, která vznikla ve spolupráci Goethe-Institutu a Společnosti Maxe Plancka (Max-Planck-Gesellschaft), jsou vesmír, dějiny lidstva, mozek, antropocén a umělá inteligence.

Výstava budí zvědavost a chuť zabývat se výzkumnými otázkami a vědou, ukazuje současný i budoucí vývoj. Co to znamená být výzkumníkem nebo výzkumnicí?

Po zastávkách v Rusku, Litvě, Budapešti a Bratislavě bude výstava unikátně k vidění v Praze, odkud bude pokračovat ve svém celosvětovém turné.

Výstava je zaměřena zejména na mladé lidi a studenty, ale i na všechny ty, kteří ještě neznají odpovědi na velké otázky, před kterými lidstvo stojí.

 

 

Archiv výstav

Kurátor galerie

Milan Mikuláštík
  milan.mikulastik@techlib.cz
  773 653 825

Editor: Milan Mikuláštík Poslední změna: 24.11. 2022 01:11